NOVI PAZAR – Sportske igre mladih (SIM) u Novom Pazaru, koji je danas sedmi put bio domaćin te regionalne manifestacije, okupile su blizu 500 dečaka i devojčica od mlađepionirskog do kadetskog uzrasta.

Svečano otvaranje SIM upriličeno je u dvorani Pendik, gde je zakletvu prijateljstva u ime sportista položila odbojkašica Belkisa Redžović, dok je ispred sudija to učinio bivši kapiten košarkaša Novog Pazara Valid Hadžerić.

Zajedno sa grupom mladih sportista, baklju igara doneo je fudbaler Novog Pazara Mirza Delimeđac, a SIM je otvorio direktor novopazarskog Sportskog saveza Emir Mehmedović.
Prvo mesto u malom fudbalu osvojili su Pazar juniorsi, najbolji u odbojci su Odbojkaški klub Novi Pazar i Ženski odbojkaški klub Novi Pazar, a u rukometu dečaci iz Sportskog udruženja Pazar i devojčice iz Rukometnog kluba Pazar 2003.

KK Novi Pazar 2012 u muškoj i ŽKK Pazar u ženskoj konkurenciji šampioni su u uličnoj košarci.

Odbojkaški klub Novi Pazar i Ženski odbojkaški klub Novi Pazar II ostvarili su trijumfe u odbojci na pesku, dok je u mešovitoj igri između dve vatre dominirao tim Halifa.

Samih Feković i Emina Paučinac pobednici su takmičenja u tenisu, a najbolji u šahu bili su Džemil Ličina i Dalila Ličina kod 2005, te Vahid Detanac i Fazila Šabović kod 2009. godišta.

M. Minić