NOVI PAZAR – Korisnicima programa zapošljavanja i stručne prakse, u organizaciji Grada i Nacionalne služba za zapošljavnje- Filijale Novi Pazar, svečano su uručeni ugovori. Na ovaj način biće obezbeđeni podsticaji za zapošljavanje preko 500 nezaposlena lica i finansijska podrška za više od 270 poslodavaca sa evidencijeNSZ.

Ugovore polaznicima stručne prakse i korisnicima sredstava programa zapošljavanja uručili su gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović i direktor novopazarske Filijale NSZ, Fahrudin Đekić.

„Želimo da pomognemo nnašim preduzetnicima da zadrže radnike i prošire svoje proizvodne kapacite. U tome imamo podršku Vlade Srbije, naših partnera iz Nacionalne službe za zapošljavanje, Razvojne agencije SrBije i Regionalne razvojne agencije Sandžaka SEDA“, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Direktor NSZ Srbije, Zoran Martinović istakao je da za programe zapošljavanja i stručne prakse vlada izuzetno interesovanje.

„Uprkos situaciji oko epidemije u našoj zemlji, tržište rada je stabilno i na zadovoljavajućem nivou. Imamo sve razloge da verujemo u oporavak privrede, što će značiti i stvaranje šansi za nova zapošljavanja“, kazao je Martinović.

Direktor Filijale NSZ u Novom Pazaru Fahrudin Đekić ističe da se programi u 2020. godini sprovode po planu.

„Programima su projektovana sredstva od oko 100 milona dinara, za preko 500 korisnika. Merama želimo da smanjimo nezaposlenost, omogućimo ljudima da se usavršavaju i pokrenu sopstveni biznis. Program javnih radova, prema planu Filijale za ovu godinu, obuhvataće preko stotinu lica“, istakao je Đekić.