NOVI PAZAR – Situacija u Novom Pazaru je u ovom trenutku poražavajuća i katastrofalna. Novi Pazar i svi njegovi građani suočavaju se sa velikim epidemiološkim problemom, zdravstveni sistem je pred pucanjem” – rekao je koordinator akademske inicijative “Forume”, Fahrudin Kladničanin za indeksonline.rs

On je napomenuo da danas u Novi Pazar stižnu lekari iz Kraljeva i Kragujevca.

“Preko šezdeset lekara i medicinskog osoblja je zaraženo korona virusom, nedostaje ljudskog i profesionalnog kadra koji može da odgovori na trenutne potrebe i gradu je potrebna hitna pomoć. Stižu lekari iz Kragujevca i Kraljeva i nadam se da će situacija uskoro biti pod kontrolom” – dodao je Kladničanin.

On smatra da pojedinci moraju preuzeti odgovornost za greške i probleme nastale tokom pandemije koronavirusa.

“Solidarnost i odgovornost su dve ključne reči za celokupnu situaciju u kojoj se nalazi Novi Pazar. Mora se preuzeti personalna odgovornost za greške i probleme u „funkcionisanju unutrašnje organizacije“ kako je istako, predsednik Vučić danas u povodu aktuelne situacije u Novom Pazaru” – kaže Kladničanin.

Na kraju je istakao da je jutros imao poziv od Majki Srebrenice i da one upućuju dove (molitve) za Novi Pazar.

„U protekla dva dana imao samo više poziva od strane međunarodnih organizacija, ambasada, prijatelja i kolega, koji se interesuju za sitauciju u Novom Pazaru i koji su spremni da pruže odgovarajuću i neophodnu pomoć. Jutros sam imao i poziv od Majki Srebrenice koji dove za naš grad. Novi Pazar u ovoj situaciji nije sam, mi imamo prijatelje i ja verujem da će ova država uspeti da reši ovu situaciju, nama ostaje nada i vera da će da pobedi život“ – zaključuje Fahrudin Kladničanin.