BEOGRAD – Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić na više lokacija u Beogradu danas je obišao štandove na kojima su članovi i simpatizeri delili flajere svojim komšijama o tome koliko je važno primiti vakcinu protiv kovida-19.

Tom prilikom Ljajić je izjavio da svako treba da uradi ono i onoliko, koliko može i da treba promovisati ovu civilizacijsku tekovinu, saopštila je SDPS.

“Ovo je tema o kojoj ne bi trebalo da postoji nikakvo mimoilaženje u mišljenju, bilo da je neko na vlasti ili je opozicija. Ovo je tema koja mora da ima jasnu poruku koja se šalje javnosti jer se radi o borbi za život ljudi. Mislim da ćemo ovakvim akcijama uspeti da animiramo bar deo javnosti da nam se priključi u ovim stalnim apelima koje moramo da upućujemo”,

poručio je Ljajić.

Ljajić, kako je naveo, smatra da treba ograničiti javni prostor za one koji polemišu o naučno dokazanim činjenicama, a koji govore protiv vakcinacije.

“Svako ima slobodu da kaže šta misli, svako ima pravo slobode govora, sve dok to pravo ne ugrožava nekog drugog. Sa takvim mišljenjima, stavovima i agresivnim nastupom oni dovode jedan deo javnosti, deo građanstva, u zabludu, a to opet može da utiče na tokove pandemije. Što se budemo više pridržavali mera i što se pre budemo vakcinisali, utoliko možemo pre da se vratimo normalnom životu”, poručio je Ljajić.

On je kazao da svi žele normalan život, da ugostitelJi ponovo počnu da rade, ali da mora da se pokaže minimum lične odgovornosti i da se odvoje oni koji permanentno vode kampanju protiv vakcinacije, kao i da je neophodno smanjiti njihov uticaj i moć.

Igor Mušić, predsednik Gradskog odbora SDPS-a u Beogradu, rekao je da je ovo početak akcije i da će je nastaviti narednih dana i ohrabre one koji se još kolebaju da prime vakcinu.

indeksonline.rs