PARIZ – Nekoliko francuskih sajtova je danas saopštilo da im se obratila izvesna agencija za komunikacije sa novčanom ponudom da negativno pišu o vakcini kompanija Fajzer i Bionteh, što je ministarstvo zdravlja Francuske ocenilo kao “opasno i neodgovorno” ponašanje.

Leo Grase, čiji Youtube kanal DirtyBiology ima više od milion pratilaca, napisao je na svom Tviter nalogu da mu je ponuđen novac da kritikuje vakcinu američko-nemačke proizvodnje, preneo je Rojters.

“Dobio sam ponudu da ”razbucam” vakcinu Fajzera na video snimku. Veliki budžet je u pitanju, a klijent želi da ostane anoniman. Ako budete videli snimke na ovu temu, znajte da su namešteni”, poručio je Grase.

On je dodao da je adresa u Londonu, gde je navodno sedište agencije, lažna.

Još nije poznato koliko ljudi je dobilo ovakve ponude, odakle su stigle i zbog čega je na meti vakcina Fajzera, koja je najrasprostranjenija u Francuskoj.

Fajzer za sada nije odgovorio na zahtev Rojtersa za komentar.

Fajzer i Bionteh su prošlog novembra postali prvi proizvođači vakcine na Zapadu koji su saopštili da su uspešno završili klinička testiranja.

U aprilu u izveštaju Evropske unije je bilo navedeno da su ruski i kineski mediji sistematički sejali nepoverenje u zapadnjačke anti-kovid vakcine, šireći dezinformacije usmerene ka Zapadu.

“Ne znam odakle dolazi ovo, da li iz Francuske ili inostranstva. Pokušaji su patetični, opasni, neodgovorni i neće proći”, rekao je ministar zdravlja Francuske Olivije Veran.

indeksonline.rs

Prethodni tekstU udesu kod Tutina povređene dve porodice (FOTO)
Sledeći tekstDan mladosti budi emocije svih generacija iz regiona