Naslovna srbija Beograd Radikali traže zabranu izložbe “Duša Srebrenice” u Beogradu

Radikali traže zabranu izložbe “Duša Srebrenice” u Beogradu

A woman touches a grave stone in Potocari, near Srebrenica, Bosnia, Saturday, July 11, 2020. Nine newly found and identified men and boys were laid to rest as Bosnians commemorate 25 years since more than 8,000 Bosnian Muslims perished in 10 days of slaughter, after Srebrenica was overrun by Bosnian Serb forces during the closing months of the country's 1992-95 fratricidal war, in Europe's worst post-WWII massacre. (AP Photo/Kemal Softic)

BEOGRAD – Srpska radikalna stranka zatražila je danas od nadležnih organa da zabrane izložbu “Duša Srebrenice”, koju u Beogradu organizuje nevladina organizacija Inicijativa mladih za ljudska prava.

“Organizovanjem ove izložbe podržava se teza o navodnom genocidu u Srebrenici koju promoviše Inicijativa mladih za ljudska prava”, navodi se u saopštenju te stranke.

Radikali smatraju da svi državni organi moraju da vode računa o nacionalnim interesima, a prevashodni nacionalni interes jeste, kako se ističe, “sprečavanje širenja teze o navodnom genocidu u Srebrenici”.

“I najava ove izložbe ide u prilog predlogu SRS o izmeni Krivičnog zakonika i inkriminisanju javnog iznošenja tvrdnji da se u Srebrenici desio genocid. Genocida nije bilo i svako ko tvrdi drugačije mora krivično da odgovara”, dodaje se u saopštenju.

Osim toga, stav radikala je i da se zabrane sve nevladine organizacije koje javno podržavaju takav stav o Srebrenici, kao i druge stavove koji su u suprotnosti sa nacionalnim interesima, piše u saopštenju.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version