BEOGRAD, – Policija radi svoj posao i u narednim danima i nedeljama biće još hapšenja, poručio je sinoć predsednik Aleksandar Vučić, dodajući da je država rešena da se obračuna sa orgnizovanim kriminalom i da u toj borbi nema zaštićenih.

Vučić je za TV Prva, posle hapšenja Dijane Hrkalović, nekadašnje državne sekretarke MUP-a, na konstataciju da je bilo kritika i ocena da vlast ne sme da je uhapsi, jer nešto krije, rekao da u tome nema istine.

“U operativmom smislu, sve znate, ali morate da sačekate da se nešto desi. Neko je iz policije konačno progovorio o tome”, rekao je Vučić govoreći o ubistu Vlastimira Miloševića pre nekoliko godina.

Kako je primetio, šta god da se desi, on je uvek kriv.

“Govorili su da niko ne sme da je dira, jer se plašimo nekih stvari, prisluškivanih razgovora…To se nije ticalo mene, već državnih organa. Ovo je pravna država. Lagali su kao i obično. A, pet minuta posle hapšenja, promenili su priču”, rekao je Vučić.

Dodao je, međutim, da veruje da to građane posebno ne interesuje, već ih zanima bezbednost njihovih života.

“Kada ostavimo po strani jedan odsto onih koji su gladni vlasti po svaku cenu, ljudi žele sigurnost, bezbednost, da znaju, ako neko učestvuje u ubistvu, da taj mora da odgovara. To su važne stvari”, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, danas svi kada izlaze u kafić, noćni klub, restoran, znaju da su sigurni i da im se ništa neće dogoditi.

“Policija radi svoje, i mogu da vam kažem da će u narednim danima i nedeljama biti još hapšenja u vezi sa različitim predmetima, između ostalog i u vezi sa Belivukom, ali i sa drugima”, rekao je Vučić.

Na kritike političkih protivnika otkud hapšenje Hrkalović posle četiri godine, Vučić odgovara da se ne može hapsiti kada nekome padne na pamet, već kada postoje dokazi, te upitao – koga su oni (prethodna vlast) uhapsili ikada.

“Znate li vi danas ko je odgovoran za Gavru, Boška Buhu, za sve policijske generale koji su ubijani u sred bela dana u Beogradu ne zna se ni dan danas.. Koga su oni uhapsili”, upitao je Vučić.

Dodao je da se suđenje za ubistvo Slavka Churuvije privodi kraju, te da veruje da će se uspeti u rasvetljavanju ubistva novinara Milana Pantića u Jagodini.

“To su važne stvari, da se vidi da u Srbiji ne možeš nekaženjeno da ubijaš. Zbog toga država postoji”, rekao je Vučić.

Uz to, poručuje, druga važna stvar je da nema zaštićenih niti nedodirljivih.

“Nije važna pretnja, ucena, možete da se zovete kako god hoćete, bićete uhapseni za krivična dela”, rekao je Vučić.

On je ponovio da od februara nije bilo mafijaškog ubistva u Srbiji, da se to događa u svim gradovima, da je takve stvari nemoguće iskoreniti, ali ako to svedemo na to tri na godišnjem niou, bićemo najsigurniji u Evropi.

indeksonline.rs/Tanjug