TUZLA – Grupa tuzlanskih policajaca, koja je krenula u akciju hapšenja dvojice dilera, zaglavila se u liftu stambene zgrade, pa je akcija propala.

Prema informacijama koje su za Klix.ba potvrđene iz više izvora, grupa pripadnika Specijalne jedinice Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona proteklog petka krenula je na zadatak u okviru kojeg je trebalo da uhapse dve osobe osumnjičene za stavljanje droge u promet.

Osumnjičeni su se nalazili u jednom stanu na 13. spratu stambene zgrade u Tuzli, pa je akcija propala, jer su se četvorica policajaca zaglavila u liftu koji je prema svojoj konstrukciji bio namijenjen za dve osobe.

Izvori portala navode da su zaglavljeni policajci potom zatražili pomoć, a takvu informaciju osumnjičeni dileri su iskoristili kao priliku za beg, uz odbacivanje određene količine droge koju su imali uz sebe.

Da li će i kakvim sankcijama biti podvrgnuti policajci koji su, očito nepromišljeno ušli u lift, za sada nije poznato, a iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona o ovom slučaju zvanično se nisu oglašavali, prenosi portal.

indeksonline.rs/Tanjug