BEOGRAD/NOVI SAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom vožnje brzim vozom kojom je otvorena brza pruga Beograd – Novi Sad, da ne može da sakrije radost što je Srbija dobila prvu brzu prugu.

“Za ovo živite, ovo je za nas istorija”, dodao je Vučić.

Vučić je istakao da će ta pruga biti i simbol prijateljstva i saradnje Srbije i Mađarske.

“Viktor Orban je rekao da je ovo nova era za nas, i zaista jeste. Stižemo do Novog Sada za 33 minuta”, rekao je Vučić.

Dodao je da će pruga dodatno zbližiti Srbe i Mađare, kao i da će kada bude gotova cela pruga do Mađarske moći iz Beogada da se stigne tamo za samo dva sata i 40 minuta.

“Ovo je neverovtno, pruga će puno da znači za posao, biće veza između južne i centralne Evrope”, rekao je Vučić i zahvalio premijeru Mađarske Orbanu koji je konstatovao da Srbija i Mađarska sada imaju mnogo bolju saradnju i da samo saradnjom između država može da se uspe u budućnosti.

“Vaš predsednik i ja smo uložili mnogo truda proteklih godina da bismo izgradili prijateljstvo dve zemlje, to je potpuno novi pristup. Ubedii smo većinu Srba i Mađara kako da idemo napred i ka budućnosti. Dobio sam dobrog partnera, sretao sam mnoge ljude koji samo govore a ništa ne rade – Vučić je odlučan i precizan i zahvalan sam vašem predsedniku”, rekao je Orban novinarima.

Radost zbog otvaranja pruge sa novinarima je podelila i Ana Brnabić jrečima da smo ranije brzu prugu mogli samo da sanjamo.

“Pričamo koliko je danas Srbija drugačija zemlja, i ići ćemo brzim vozom u budućnosti i do Niša i Preševa. Srbija je sada druga zmelja i kako kaže ministar Momirović – Srbija je sada Zapadna Evropa”, rekla je premijerka.

indeksonline.rs/Tanjug