”Svi predsednici Novog Pazara” naziv je izložbe, koja je danas, na Dan grada, otvorena na platou ispred Narodne biblioteke ”Dositej Obradović”. Za sve posetioce koji bi želeli da saznaju detalje o čelnicima grada u poslednjih 110 godina, izložba će biti dostupna narednih mesec dana.

Izložba sadrži fragmente fotografija i biografskih podataka o više od 40 predsedničkih mandata, počev od Salihbega Rasovca iz perioda 1912, preko Petra Mirkovića, Hamidage Ćilerdžića, Rizahbega Muratbegovića, pa sve do aktuelnog gradonačelnika Nihata Biševca.

Prema mišljenju novopazarskih istoričara, koji su je otvorili, izložba je vrlo značajna, jer predstavlja istorijski presek jednog veka, a Dan grada je pravi povod za manifestaciju ovog tipa.

”Ovde možemo videti tri faze predsednikovanja Novim Pazarom, koji je imao različite burne periode, periode demokratije, ali i vrlo teških trenutaka. Izložba je izuzetno dragocena i mnogo govori o organizatorima iz gradske biblioteke, našeg hrama kulture, koji posetioce upoznaju sa kratkom istorijom grada preko njegovih predsednika”, izjavio je istoričar prof. dr Redžep Škrijelj.

”Na ovaj način biblioteka dokazuje da je istinski hram kulture i da se svakom značajnom datumu našeg grada obraća na adekvatan način kroz kulturne manifestacije koje se pamte do narednog jubileja”, rekao je istoričar mr Esad Rahić.