RAMALA – Dva Palestinca ubijena su danas u novoj operaciji izraelskih snaga na okupiranoj Zapadnoj obali, nedelju dana posle smrtonosnog napada u centru Tel Aviva.

Palestinsko Ministarstvo zdravlja je saopštilo da su ta dvojica mladića podlegla povredama zadobijenim u izraelskom napadu u području Dženina.

Izraelska vojska je navela da su to bile “kontraterorističke operacije” na Zapadnoj obali, ali nije komentarisala palestinsko saopštenje o žrtvama.

Lokalni izvori su rekli da su Palestinci poginuli tokom sukoba u selima oko grada Dženina, uporištu palestinskih oružanih pokreta na severu Zapadne obale.

U sredu su u odvojenim incidentima na Zapadnoj obali ubijeni jedan advokat i dva mladja Palestinca.

Četiri napada dogodila su se u Izraelu od 22. marta, a napadači su bili trojica izraelskih Arapa povezana sa džihadističkom organizacijom Islamska država i najmanje dva Palestinca iz područja Dženina.

U tim napadima je ubijeno 14 ljudi, a na drugoj strani ubijeno je 20, prema podacima Frans presa.

Izraelska vojska je u subotu pokrenula veliku akciju na Zapadnoj obali i navela da traži osumnjičene, povezane, kako je navedeno, s antiizraelskim napadima, posebno onim u Tel Avivu u kome je ubijeno troje ljudi prošlog četvrtka.

Napadač, mladi Palestinac, ubijen je posle višečasovnog traganja.

indeksonline.rs/Beta