Naslovna Društvo Nikezić (SSP): Broj učenika u protekloj deceniji smanjen za 13 odsto

Nikezić (SSP): Broj učenika u protekloj deceniji smanjen za 13 odsto

Foto:Eldin Ćorović

BEOGRAD – Broj učenika osnovnih i srednjih škola u poslednjih deset godina smanjen je tri puta više nego ukupan broj stanovnika što je pokazatelj velikog broj porodica koje napuštaju Srbiju, izjavio je funkcioner Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić.

Nikezić je u saopštenju naveo da u aktuelnoj školskoj godini ima 110.000, odnosno 13 odsto manje osnovaca i srednjoškolaca u odnosu na pre deset godina.

“Ovaj dramatičan pad broja učenika je najbolji pokazatelj koliko mladih porodica je, zbog korupcije, partijskog zapošljavanja, loših uslova za život i opšteg beznadja, trajno napustilo Srbiju”, naveo je Nikezić.

On je ocenio da obrazovanje mora postati najvažniji projekat da bi mladi ostali u Srbiji, kao i da je potrebno ulaganje u domaće firme i usvajanje novog Zakona o radu, što će sve biti garancija za sigurna i dobro plaćena radna mesta.

“Zemlja bez mladih je zemlja bez budućnosti i ako hitno ne promenimo odnos prema njima, neće nam biti potreban nuklearni rat da bi razorili budućnost Srbije”, naveo je Nikezić, koji je u SSP predsednik Odbora za privredu i finansije.

indeksonline.rs/Beta

Exit mobile version