BEOGRAD – Lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić rekao je večeras da je najverovatnije da će mandatar za sastavljanje nove vlade biti Ana Brnabić ili Miloš Vučević, ali da mu je omogućeno da izabere i treću opciju.

Vučić je, na pitanje da li će mandatar sigurno biti iz redova SNS, rekao da je verovatnije je da će biti jedno od njih dvoje iako je omogućeno da izabere i treću opciju, pošto je bilo ljudi koji su bili za tu opciju, možda iz sebično stranačkih razloga.

„Imate u politici ljude koji su stranački i one koje interesuju samo oni. Oni koje interesuje stranka drugačije razmišljaju. Ja sam do pre neku godinu bio izrazito stranački čovek, jer sam tako naučen. Proveo sam u opoziciji mnogo godina u nekoj drugoj stranci, pa onda u ovoj stranci u opoziciji i na vlasti. Sada više to ne mogu da budem, ne što ne volim stranku, jer mislim da je SNS najolja stranka, koja je spasila Srbiju, ali državu doživljavam kao nešto što volim najviše, pa se trudim da i kroz stranačke interese sagledam interese svih građana“, objasnio je on.

Ukazao je da ne napada političke protivnike već dugo, pošto ga prosto ne zanimaju.

„Jedino što mislim jeste da je neogodvorna politika da govorite samo što ljudk vole da čuju. Suočite se sa realnošću a ne pobedićemo Pari Sen Žermen“, rekao je on.

Vučić je kazao da nije isključena nijedna od tri opcije, ali mnogo realnije je to za šta je 90 odsto Predsednistsva da bude jedno od njih dvoje.

Ponovio je da će oboje biti u vladi.

Rekao je da Ani Brnabić ne postoji ni jedna stvar koju može da joj zamerim. Borila se hrabro, radila svoj posao najbolje moguće, kazao je on.

Miloš Vučevića, kaže, duže poznajem i zna koliko je ozbiljan.

Međutim, dodaje, ako ostavi Anu Brnabić rećiće neki da se ništa nije promenilo, a ako postavi Vučevića govoriće se šta je Ana zgrešila.

„Postavlja se pitanje da li idite na ono što je sigurno ili sa dodatnom energijom, pri čemu ćete poštovati ono što je sigurno. Večeras sam slušajući ljude doneo odluku koja je dobra za oboje njih“, ukazao je on.

Podsetio je da u SNS predstoji stranačka skupština, i da ne može neko sve da dobije, neko drugi ne.

„Biće različitih stvari koje želim za ljude koji su uvek bili uz i za svoju Srbiju, imaće zasluženo mesto u društvu i državi“, rekao je on.

Kazao je da se o mandataru raspravljalo nešto više od pola sata.

indeksonline.rs