BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će se Srbija svakog dana boriti za to da ne bude isključenja struje.

Vučić je nakon sednice Predsedništva SNS-a, a odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše to što velike evropske zemlje najavljuju restrikcije struje, kazao da je francuski predsednik Emanuel Makron već upozorio svoje stanovnike da je prošlo vreme blagostanja.

“Ostaje nam sedam meseci i sedam dana do 31. marta. Svaki dan ćemo da gledamo i da se borimo. Do sada nismo imali isključenja, a ja vam sada kažem da će se najveće zemlje Evrope suočiti sa restrikcijama. Ne mogu još da potvrdim da hoćemo, ali borićemo se svaki dan”, kazao je Vučić.

Navodi i da su mnoge firme u Beču odlučile da zatvaraju svoj biznis, kao i da im je struja četiri puta skuplja nego pre rata u Ukrajini i da sada oni koji su plaćali 2.500 evra mesečno plaćaju struju 9.000, zbog čega i odlaze u stečaj.

“Kataklizma”, konstatovao je predsednik i dodao da Srbija ima dobro stanje javnih finansija i izrazio zahvalnost Ani Brnabić i Siniši Malom, kao i Narodnoj banci Srbije za to.

“To je pitanje politike vlade, države, ali i dobrog državnog rukovodstva”, dodaje.

indeksonline.rs/Tanjug