BEOGRAD – Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zadovoljan i radom direktora BIA Bratislavom Gašićem, i radom najvećeg broja pripadnika te službe, koji čuvaju zemlju.

Na pitanje da li je zadovoljan radom Gašića, i da li će on ostati na čelu BIA, s ozbirom i na spekulacije da bi mogao da se vrati u vladu, Vučić je rekao da je njegovo zadovoljstvo Gašićevim radom nedvosmisleno.

“Što se tiče kadrovskih rešenja – još koji dan sačekajte. Verujem da će se u subotu ili nedelju sve se znati, i o ministrimja i svim drugim ljudima”, rekao je Gašić.

Na pitanje da li je zadovoljan radom bila, imajući u vidu i slučaj njegovog prisluškivanja, Vučić je rekao daje ljudima u BIA teško palo to što su ga neki prisluškivali, jer su oni obezbedili različite vrste zaštite, ali da nisu očekivali da neko unutar sistema to može da radi.

Ukazao je i da BIA danas izgleda mnogo drugačije nego pre pet, šest, sedam ili osam godina, “kao da je druga država”.

“Vidite kako izgledaju prostorije, situaciiona soba, oprema za praćenje i prislušivanje, oružje… Neuporedivo, nije merljivo, ne može se uporediti sa onim od pre”, rekao je Vučić.

Što se tiče angažmana pripadnika BIA, rekao je da nema primedbi i da je za te ljude važno da su uvek na strani Srbije, a ne na strani bilo koje službe, sa istoka ili zapada.

“I prethodnih dana, kada smo imali goste i sa zapada i sa istoka, radeći sve kontraobaveštajne mere, negde i kontrapratnju, ustanovili smo kako ih pripadnici suprotinih službi prate. Tako da smo ličili na Kazablanku, kao da se sve lomi u Srbiji, a ne toliko hiljada kilometara daleko od nas”, ukazao je Vučić.

Ali, kaže, šta da se radi kada neko ne može da se iživljava na velikima, pa nađe “malu Srbiju” da se iživljava na njoj.

“A, naše je da Srbiju, našu malu prelepu zemlju sačuvamo za sebe, svoj narod i građane”, rekao je Vučić.

Tanjug