TVSA proglašena je najboljom tv kućom u regionu jugoistočne i srednje Evrope, a njena generalna direktorica, Duška Jurišić, najboljom menadžericom u oblasti medija. U razgovoru za Vijesti RTVNP, Jurišić je istakla da je ova medijska kuća uz gledaoce bila u najteže vrijeme,kada se cijeli svijet suočavao sa novom pošasti – pandemijom korona virusa. Sve to, ne bi bilo moguće da uposlenici ove medijske kuće nisu bili vakcinisani i to u vrijeme kada u glavnom gradu BiH vakcina nije bilo. Najzaslužniji za to, čovjek koji je pružio prijateljsku ruku i pomogao u očuvanju zdravlja, pa i života uposlenika TVSA, je, ističe Jurišić, Rasim Ljajić kojem je na tom gestu beskrajno zahvalna.

,,Koristim i ovu priliku da se zahvalim svim kolegama na RTV Novi Pazar, svim novopazarcima koji su nam beskrajno pomogli, ali dozvolite mi, na prvom mjestu ipak gospodinu Rasimu Ljajiću i nekolicini njegovih saradnika na pomoći koju su pružili TVSA. Ističem, zahvaljujući njima, mi smo bili među prvim organizovano vakcinisanim građanima BiH. To je bilo vrijeme kada vakcina protiv COVID 19, nije bilo u BiH. Tada su nam novopazarci pružili i ponudili divnu i toplu dobrodošlicu. Na tome smo neizmjerno zahvalni,, rekla je za Vijesti generalna direktorica TVSA.Duška Jurišić.

Saradnja sa RTVNP nam je od izuzetnog značaja. Osim razmjene svakodnevnog ali i naših specijalnih programa, našeg prisustva kada god su prigodni praznici, ja se nadam da ćemo nastaviti da sarađujemo ali ne na bazi razmjene vakcina, dobrih jela i tome slično, nego da ćemo osim informativnih sadržaja biti u prilici da podijelimo i neke zabavne sadržaje. Jako je važno spajati slične kulture ali i ljude koji imaju toliko porodičnih, prijateljskih i drugih veza. Zato je nama saradnja sa Vašom tv kućom od iznimno velikog značaja, istakla je generalna direktorica TVSA, Duška Jurišić.