Gradsko veće grada Novog Pazara usvojilo je na četrdesetoj redovnoj sednici Nacrt odluke o budžetu grada, za predstojeću 2023. godinu.

Budžet Grada je razvojni, sa ukupnim prihodima od 3,7 milijardi dinara, što je prema rečima Vladimira Marinkovića, zamenika gradonačenika Novog Pazara uvećanje za 181 milion dinara, u odnosu na ovu godinu.

„Planirane su za sledeću godinu investicije u iznosu od 730 miliona dinara u infrastrukturu, za koju je ove godine izdvojeno 677 miliona. Kada je o rashodima reč, važno je reći da su troškovi smanjeni sa 930 miliona na 890 miliona dinara“, poručio je zamenik gradonačelnika, ističući da je izrada nacrta budžeta izvršena u dogovoru sa Ministarstvom finansija, odnosno na osnovu njihovih predloga i pravilnika, a u skladu sa novim zakonskim propisima.

Sem ove, na današnjem zasedanju Gradskog veća usvojena je i Odluka o izradi plana detaljne regulacije za industrijsku zonu na potesu Deževa, u KO Postenje, kao i nekoliko nacrta rešenja o razrešenju iu imenovanju članova školskih odbora.