BEOGRAD – Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv petorice pripadnika kriminalne grupe zbog krijumčarenja narkotika sa teritorije Кosova i Metohije, od kojih je prilikom hapšenja 16. septembra u Zemunu zaplenjeno ukupno 44.8 kilograma marihuane.

Opojnu drogu osumnjičeni su od KiM do Beograda, kako se sumnja, prevezli u vozilu marke škoda oktavija bele boje, sa diplomatskim oznakama Misije OSCE, saopštilo je Više javno tužilaštvo.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga optuženi su Domi A. (42), Gazmend K. (41), Dardan M. (49) iz Prištine, kao i dvojica Beograđana Ivan Ž. (23) i Stefan M. (29).

Domi A. i Dardan M. terete se i za krivično delo neovlašćenog držanja opojnih droga.

Sumnja se da je Domi A. u kaseti “škode” držao 32,2 grama kokaina za ličnu upotrebu, dok je Dardan M, a 0,94 grama iste droge držao u torbici.

Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Tužilaštvo je predložilo sudu i da svim osumnjičenima produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Sumnja se da su Domi A, Gazmend K. i Dardan M. krenuli da teritorije KiM ka Beogradu u pomenutoj Škodi sa diplomatskim oznakama Misije OSCE, pa su se oko 11.30 na parkingu u Ulici Bulevara Zorana Đinđića na Novom Beogradu našli sa Ivanom Ž. (23) i Stefanom M. (29) i predali im 29,9 kilograma marihuane, a potom se razišli.

Odmah potom uhapšeni su Ivan Ž. i Stefan M, dok su se ostala trojica, uočivši policiju, udaljila svojim vozilom do parkinga u Ulici Avgustina Neta.

Na parkingu je Gazmend K. izašao iz vozila i iz gepeka izvadio džak sa 14,9 kilograma marihuane i u tom momentu su vozilu osumnjičenih prišli policijski službenici i lišili ih slobode.