JERUSALIM – Izraelski vojni avioni izveli su jutros vazdušne udare na vojne ciljeve u Siriji kao odgovor na noćašnja reketiranja teritorija pod kontrolom Izraela, saopštila je izraelska vojska.

Državni mediji u Siriji izvestili su o eksplozijama u blizini glavnog grada Damaska, a izraelski vojni izvori su potvrdili da su izvedeni udari na sirijske artiljerijske baterije i lansere dronova, kao i na druge sirijske vojne položaje i vojne radarske sisteme, prenosi Rojters.

U zvaničnom saopoštenju vojske Izraela navedeno je da “izraelska vojska smatra državu Siriju odgovornom za sve aktivnosti koje se dešavaju na njenoj teritoriji i da neće dozvoliti bilo kakve pokušaje narušavanja izraelskog suvereniteta”.

Sirijsko ministarstvo odbrane saopštilo je da je sirijska protivvazdušna odbrana odgovorila na izraelske napade i presrela nekoliko izraelskih raketnih projektila.

U saopštenju je navedeno da posle izraelskih raketnih udara nije bilo prijavljenih ljudskih žrtava, ali da je prouzrokovana materijalna šteta.

indeksonline.rs/Tanjug