Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) Srbije Sead Nasufović rekao je danas da su pred Bošnjacima brojni problemi, kao i mnoga nerešena pitanja, naročito ona koja se odnose na obezbjeđivanje uslova radi postizanja mira, sloge i zajedničkog delovanja svih muslimanskih verskih zajednica u Srbiji.

On je u bajramskoj poruci vernicima poručio da je najveći deo amaneta za rešavanje tih problema na predstavnicima i imamima svih muslimanskih zajednica.

“Bez obzira na naše razlike u vidu tehničkih neslaganja, ne postoje nikakve teološke razlike, a samim tim ni prepreke među nama da zajednički gradimo trajni dom jedinstva. Uveren sam da će danas, poslednjeg dana Ramazana, 1444. godine po Hidžri, naše dove koje upućujemo Bogu biti za mir i stabilnost svih ljudi, za sreću, zdravlje i ljubav, za očuvanje porodice i porodičnih vrijednosti i harmonije, biti iskrene i primljene”, rekao je Nasufović.

On je dodao da je Rijaset uspešno realizovao brojne verske aktivnosti u svim džamijama i džematima tokom Ramazana.

“Iako je čitavo čovečanstvo zbog aktuelnih ratnih zbivanja u svetu ponovo vraćeno da živi kulturu straha, verujemo da se snagom vere može obezbediti bolja budućnost naše dece. Zato je važno i da Islamska zajednica uvijek ispravno prepoznaje svoju ulogu u savremenom društvu i da svoju misiju – pronošenje Božanske reči, uspešno obavlja”, rekao je Nasufović.
On je podsetio vernike da tokom predstojećeg Ramazanskog bajrama svoju radost podele sa porodicom, komšijama i prijateljima.

Prvi dan Ramazanskog bajrama je u petak, 21. aprila, a bajram-namaz će se klanjati u 6:24 sati.

indeksonline.rs/FreeMedia.rs