Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Pazaru organizator je danas održanog Sajma zapošljavanja, koji je zvanično otvorio gradonačelnik Nihat Biševac. On je svim učesnicima poželeo sreću, te dodao da je ovo prilka da poslodavci i nezaposleni mogu da ostvare direktan konktakt i da nezaposleni nađu traženi posao, a kompanije angažuju kvalitetan kadar.

Nezaposlenima je na Sajmu zapošljavanja, koji je organizovan danas u Novom Pazaru, ponuđeno preko 200 radnih mesta. Oko 40 poslodavca je na ovoj manifestaciji ponudilo posao u raznim oblastima. Sajam zapošljavanja otvorio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac koji je poslodavcima, ali I onima koji traže posao poželeo da im ova manifestacija pomogne da dođu do željenog cilja. Manifestaciju je posetilo preko 2000 zainteresovanih građana Novog Pazara.

“Ovo je prilka da poslodavci i nezaposleni mogu da ostvare direktan konktakt i da nezaposleni nađu traženi posao a kompanije angažuju kvalitetan kadar. Tražioci posla mogu da se u kratkom roku i direktno upoznaju sa uslovima rada kod više poslodavaca, čime će uštedeti sopstveno vreme. I jednima i drugima želimo da na ovom sajmu dođu do željenog cilja“, poručio je gradonačelnik Biševac.

U Domu omladine gde je sajam održan, zabeležen je najveći odziv poslodavaca a čak 40 preduzetnika je prema rečima Direktora filijale Fahrudina Đekića, izrazilo potrebu za angažovanjem novih radnika. Direktor Filijale Fahrudin Đekić rekao je novinarima da je među ponuđenim radnim mestima najviše onih koja su karakteristična za Novi Pazar.

„Poslodavci u ponudi imaju oko 200 radnih mesta i uglavnom je reč o poslovima karakterističnim za naše tržište rada. Priliku da zasnuju radni odnos imaju diplomirani ekonomisti, inženjeri različitih profila, arhitekte i građevinci, zatim profil šivača, kuvara i konobara, pomoćnih radnika u građevini. Zahvaljujem poslodavcima n konstantnoj saradnji ali i na današnjem izlaganju ponude. Očekujemo da se sa sajamskom ponudom NSZ upozna preko 1500 lica koja traže zaposlenje, a shodno ponudi reći ću da svako ko traži, posao danas može i naći“, rekao je Đekić, pozvavši i poslodavce i nezaposlena lica da Nacionalnu službu posmatraju kao partnera u traženju posla, odnosno angažovanju radne snagePosetioci Sajma kažu da je ovo bila idealna prilika da dođu do željenog posla

Brojni poslodavaci su ranijih godina putem Sajma dolazili do novih radnika, pa se tome nadaju i ove godine.

Na Sajma zapošljavanja u Novom Pazaru ponuđeno je preko 200 radnih mesta od 40 poslodavaca. Kako je ranije saopšteno, deficitarna zanimanja u Novom Pazaru trenutno su zanatlije građevinske struke sa trogodišnjom stručnom spremom, a među visokoobrazovanima najviše fale programeri, diplomirani inženjeri informacionih tehnologija, mašinski inženjeri sa utvrđenim licencama i lekari sa specijalizacijama.

Sajam zapošljavanja prethodno je održan i u Tutinu.