BEOGRAD – U Specijalnom sudu u Beogradu okrviljeni-saradnik Nikola Spasojević nastavio sa izlaganjem na suđenju organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici potvrđenom optuznicom terete za najteža krivična dela među kojima je i sedam ubistava.

Spasojević tvrdi da je Miljković otrovao nekim otrovom Gorana Mihajlovića, o čijem ubistvu je pričao na prethodnom suđenju.

Kako je naveo, Belivuk i Miljković su mu za pomoć pri tom ubistvu poklonili automobil “golf”.

Pričajući o ubistvu Ljubomira Markovića Kiće, Spasojević je naveo da je njega ubio Ljubomir Lainović, a da ga je on (Spasojević) odvezao do stana pokojnog Vlastimira Miloševića.

Dodao je da je Lainović uzeo zlatni sat marke “Roleks” tada, kao i da ga je posle ubistva vozio Miloš Budimir.

Spasojević je, kako je rekao, otišao zajedno sa Belivukom u Atinu, a po dolasku je saznao da treba da po jednom tržnom centru traži istaknutog člana škaljarskog klana Igora Dedovića, kako bi ga grupa likvidirala.

Naveo je da su Igora Dedovića i Stevana Stamatovića ubili Milinko Branjević, Ljubomir Lainović i muškarci “Leptir” i “Matori”.

Dok su bili u Atini, Belivuk je Spasojeviću pokazao sliku vezanog Mirka Kojića, dodajući da mu je tada Belivuk rekao da je sada na njega (Belivuk) red da ubije Kojića, jer je Miljković ubio Gorana Mihajlovića.

Nakon ubistva Dedovića i Stamatovića, Spasojević je, kako tvrdi, u dva navrata Lainoviću i Brašnjeviću nosio novac u Skoplje, jednom 2.600 evra a drugi put 36.000 evra.

Belivuk je Spasojeviću, kako tvrdi, kasnije pokazao sliku mrtvog Lainovića, koji je, kako je naveo, Spasojević bio ceo krvav, ali nije mogao da vidi da li su povrede bile od vatrenog oružja ili noža.

Spasojević je naveo da su mu pripadnici grupe preneli da je Lainović ubijen jer je “previše laprdao”, odnosno da je pijan jednom pričao kako će da radi za onog ko da najviše para.

Današnje suđenje je prvi put iz sudnice pratila Miljkovićeva supruga Tanja Miljković.

indeksonline.rs/Tanjug