BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je do sada, u akciji prikupljanja legalnog i nelegalnog oružja, prikupljen 9.401 komad naoružanja, više od 400.000 komada municije i 884 eksplozivnih sredstava, od čega 711 bombi i zolja.

On je na konferenciji za novinare nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom rekao da je to mnogo više oružja nego što je prikupljeno 2015., 2016., 2017. i 2020. godine.

“Verujemo da će ovo biti najuspešnija akcija, dugoročna i nećemo stati na njoj. Hvala na poverenju građanima”, rekao je Vučić.

On je istakao da je prilikom predaje oružja bilo i incidenata, u smislu zaostalih metaka u cevi, ali da nije bilo posledica.

“Zato je važno da kada vidite 10.000 cevi znate da je to korak napred ka bezbednosti dece. Ne ispaljuje pištolj metak već čovek, ali ako nema pištolj, zlo u glavi ne može da naškodi. Ponosan sam na to što smo učinili, molim građane da nastave, niko neće imati posledice, a onda ćemo ići u skladu sa merama koje smo doneli”, rekao je on.

indeksonline.rs/Tanjug