ČAČAK – Zbog obilnih padavina koje su noćas zahvatile Čačak nakritičnije je u Mesnoj zajednici Park, u narednih nekoliko sati na teritoriji grada Čačka biće proglašena vanredna situacija.

„Zajedno sa Vatrogascima spasiocima radimo od rano jutros, izvukli smo preko deset vozila da se ne bi oštetila, nažalost ima sigurno još toliko koji su ostali pod vodom jer nismo mogli da stignemo na vreme da ih izvučemo”, rekao je načelnik Štaba za vanredne situacije u Čačku Bratislav Zečević.

On je saopštio da će danas biti proglašena vanredna situacija jer je ovo, kako je naveo, već peti put za 15 dana da su bile ovako visoke padavine.

“Mi smo najavili da ćemo imati padavine od 30, 40 do 70 mm, a u brdskoplaninskim predelima i do 100 mm. Apelujemo na sve građane da ispred svojih kuća pokušaju da očiste, naše ekipe su na terenu, JKP i svi čiste te kritične propuste, ali molimo građane da nam pomognu u tome jer moramo zajedno sada odreagovati, jer su sada zaista pričinjene velike štete”, rekao je Zečević.