BEOGRAD – Učesnici šestog protesta “Srbija protiv nasilja”, u organizaciji prozapadne opozicije, stigli su ispred zgrade Vlade Srbije gde su napravili prsten i ostavljali poruke.

Deo građana je ispred Vlade, u Nemanjoj ulici, zatim u Kneza Miloša, a pojedini učesnici su u Balkanskoj ulici Admirala Geprata i u delu Sarajevske, javlja Tanjugov izveštač.

Saobraćaj je i dalje zatvoren u ulicama Nemanjinoj, Kneza Miloša, na trgu Slavija, Beogradskoj, Kralja Milana, u delu Sarajevske ulice, a profunkcionisao je kod Narodne skupštine na Trgu Nikole Pašića.

Na protest su došli poslanik predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas sa potpredsednicima Marinikom Tepić i Borkom Stefanovićem, poslanik Zeleno-levog kluba Radomir Lazović, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, potpredsednici Stranke slobode i pravde Borko Stefanović i Marinika Tepić, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, poslanik DS-a Srđan Milivojević, šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić, lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović, kopredsednik stranke Zajedno Biljana Stojković, kao i lider pokreta “Srce” Zdravko Ponoš, poslanik koalicije Zajedno -Moramo Đorđe Pavićević, predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović.

Samostalni narodni poslanik Aleksandar Olenik pozvao je juče, sa trga Majdan u Kijevu, građane na protest “Srbija protiv nasilja”. Trg Majdan poznat je po tome što je na njemu počela revolucija koja je završena sukobima i smenom vlasti u Ukrajini.

Zahtevi protesta su smena članova REM-a, hitno ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, zabrana štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks.

Takođe, traže smenu rukovodstva RTS-a, zahtevaju i oduzimanje nacionalne frekvencije TV Pink i TV Hepi zbog, navode, kršenja zakona i promocije nasilja, agresije i nemorala.

Među zahtevima su smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

Tanjug