PALIĆ – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je danas napravljen strateški iskorak između Srbije i Mađarske i posebno zahvalio mađarskim prijateljima na pomoći u oblasti energetike.

On je u obraćanju posle prve sednice Strateškog saveta za saradnju Srbije i Mađarske rekao da je Srbija zahvaljujući Mađarskoj mogla mirno da preživi zimu, jer je imala dovoljne rezerve gasa.

Vučić je naveo da sada ima 560 miliona kubnih metara gasa u skladištima za potrebe Srbije što su ogromne količine koje pužaju sigurnost i za predstojeću zimu.

Rekao je da je obezbeđeno i dovoljno nafte i dizela.

Govoreći o saradnji u drugim oblastima naveo je izgradnju brze pruge od Beograda do Budimpešte, kao i izgradnju novih terminala koji će olakšati život građanima.

Vučić je rekao i da je jednim od sporazuma koji su danas potpsani predviđena i saradnja u oblasti diplomatije tako sto će mađarske diplomate biiti u našoj misiji u Kinšasi, a srpske u Valeti što će doprineti uštedi.

Naveo je i da je formirano 10 radnih grupa zaduženih za saranju u raličitim oblastima, među kojima i one koje se odnose na izgradnju naftovoda između Novog Sada i Mađarske, trgovinu gasom, kao i jedinstvenu naplate putarina.

indeksonline.rs/Tanjug