BEOGRAD – Pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića dovedeni su danas po podne u Specijalni sud u Beogradu, gde će im biti nastavljeno suđenje za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Oni koji su dovezeni se nalaze u Okružnom zatvoru, a dovedeni su u dva navrata u policiijskoj koloni sa policijskim automobilima i vozilima Žandarmerije.

Očekuju se i dolasci optuženih koji se brane sa slobode, među kojima su Boris Karapandzić, Slađana Sekulić, Miloš Lukić Selak, Mijat Simeunović i drugi.

Danas bi sa svojim iskazima trebalo da počnu oštećeni.

Branioci optuženih su nakon svedočenja okrivljenih-saradnika početkom maja tražili izuzeće predsednika Višeg suda u Beogradu, koji je Apelacioni sud odbacio s obzirom da Aleksandar Stepanović više nije predsednik tog suda.

Na prethodnom suđenju advokati odbrane su tražili izuzeće sudakog veća i tužilaca koji postupaju u ovom predmetu, kao i Glavnog tužioca za organizovani kriminal.

Svi zahtevi su odbijeni, a kako je obrazložio Apelacioni sud, odbijeni su jer razlozi koji su istaknuti ne predstavlljaju razloge za izuzeće, već se odnose na upravljanje postupkom.

indeksonline.rs/Tanjug