Gradonačelnik Nihat Biševac i ministar turizma i omladine Husein Memić obišli su radove na dogradnji hotela na Atletskom stadionu u Novom Pazaru za koje je resorno ministarstvo opredelilo sredstva u iznosu od 60 miliona dinara.

Ministarstvo turizma i omladine opredelilo je 12 miliona dinara za parterno uređenje i izgradnju mini bazena na Atletskom stadionu.

Od posebnog je značaja partnerski odnos resornog ministarstva sa Novim Pazarom, na realizaciji svih značajnih infrastrukturnih projekata.

Izgradnja Atletskog stadiona, 2017. godine svrstala je Novi Pazar u jedan centara sporta u Srbiji. Pre toga, ceo ovaj potez je bio ledina. Danas, sa svim pratećim objektima Atletski stadion je oaza sporta.

Ulaganjem u ovakve objekte omogućavamo ne samo najbolje uslove za profesionalne sportiste, sportske klubove, mlade ljude i rekreativce već ulažemo i u razvoj sportskog turizma. U tom domenu Novi Pazar ima sve predispozicije da postane lider u regionu.

Ministarstvo turizma i omladine opredelilo je 40 miliona dinara za izgradnju omladinskog centra multifunkcionalne namene, koji će biti izgrađen nedaleko od Atletskog stadiona i prostiraće se na 3.000 metara kvadratnih, kao jedan od najmodernijih i najvećih u zemlji.

Na ovaj način, ceo kompleks dobija dodatnu vrednost i novi potencijal na razvoj sportskog turizma, omladinskih i kulturnih manifestacija.