VRANJE – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su pet osoba osumnjičenih da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, saopštila je danas Policijska uprava Vranje.

Policija je, u saradnji s Višim javnim tužilaštvom u Vranju, uhapsila S. S. (57) iz Preševa, kao i D. D. (35), D. N. (46), I. T. (44) i I. S. (37) iz Vranja, dok će zbog istog krivičnog dela protiv 56-godišnjeg muškarca iz Vranja biti podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Oni se sumnjiče da su, kao pripadnici kriminalne grupe, po prethodnom dogovoru i uz novčanu naknadu od 200 do 600 evra po grupi iregularnih migranata, omogućili nedozvoljen tranzit kroz Srbiju do Beograda, Vrbasa, Sombora i Subotice za više od 50 migranata, u cilju njihovog nedozvoljenog prelaska granice sa Hrvatskom i Mađarskom.

U pretresu stanova i drugih prostorija osumnjičenih pronađena je i oduzeta veća količina stranog novca, tri automobila, osam mobilnih telefona, dok su u kući I. T. pronađena 22 metka, pa se on sumnjiči i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Akciju su sproveli pripadnici Policijske uprave u Vranju, u saradnji sa žandarmerijom, Službom za borbu protiv organizovanog kriminala i Regionalnim centrom granične policije prema Severnoj Makedoniji.

Petorici privedenih određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti predati tužiocu Višeg javnog tužilaštva u Vranju.

indeksonline.rs/Tanjug