Na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu iz Srbije se čeka oko 120 minuta, ali tu treba dodati bar još 60 minuta, koliko su minimalna zadržavanja na mađarskim terminalima, poslednji su podaci Uprave granične Policije Republike Srbije. Već postojećim gužvama doprineo je i poslednji radni dan u nedelji, kraj prvog dela avgusta, ali i smena turista.

Prema informacijama granične policije u 12:25 časova, na putničkim terminalima na graničnom prelazu Horgoš na ulazu u Srbiju se čeka oko 30 minuta.

Iz Auto moto saveza su podsetili da je tom vremenu zadržavanja potrebno dodati i vreme koje se provodi na mađarskim terminalima, a koja su trenutno oko 60 minuta.

Uvek treba imati na umu da je su informacije koje podele nadležne institucije zvanično vreme zadržavanja, ali da je realno ono mnogo duže. Razlog tome je i postojanje druge granica, ali i međuzona, tako da su zadržavanja sigurno višesatna.

Tako se, prema podacima granične policije, na graničnom prelazu Gradina na izlazu iz Srbije se čeka oko 40 minuta, a na ulazu u našu zemlju oko 30 minuta.

Na Preševu, Gostunu, Špiljanima se i na izlazu i na ulazu u Srbiju čeka oko 30 minuta.

Na Batrovcima se na putničkim terminalima na izlazu i ulazu u Srbiju čeka oko 30 minuta, dok teretnjaci na izlazu iz Srbije čekaju oko 60 minuta.

Prema informacijama sa zvaničnih kamera Auto moto saveza Srbije, nepregledne kolone se mogu videti na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu iz Srbije ka Mađarskoj.

Velika gužva je takođe na Gradini, na izlazu iz Srbije ka Bugarskoj, dok je na granici Preševo i na izlazu i ulazu u Severnu Makedoniju takođe velika gužva.

Izlaz iz Srbije ka Hrvatskoj, na Batrovcima su takođe zabeležene kolone, a nešto umerenija na tom prelatu na ulazu u Srbiju.

naslovi.net