Navijač atinskog Panatinaikosa za kojim je raspisana poternica zbog nereda i ubistva navijača AEK-a u Novoj Filadelfiji, uhapšen je u oblasti Gizi u Atini.

Uhapšeni Grk je identifikovan pomoću video-snimaka nadzornih kamera. Sumnja se da je on odveo navijače zagrebačkog Dinama do mesta sukoba sa navijačima AEK-a tokom kojih je nastradao jedan mladić.

Reč je o poznatom navijaču atinskog Panatinaikosa koji je u prošlosti učestvovao u raznim navijačkim obračunima, a bio je i ranjen u incidentu ispred Apelacionog suda tokom suđenja na kojem je bio svedok.

Policija je pretresom kuće, automobila i motocikla uhapšenog huligana, između ostalog, pronašla dve metalne bejzbol palice i nekoliko šlemova.

Grčki mediji prenose da se očekuje raspisivanje novih poternica jer su policijski službenici Direkcije za borbu protiv nasilja na sportskim objektima identifikovali i druge huligane preko registarskih tablica automobila.

Nakon privođenja i pritvaranja 105 huligana, istraga je usredsređena na proveru oduzetih mobilnih telefona, pregledanje video-snimaka sa mesta sukoba i DNK analizu uhapšenih, kako bi se identifikovao ubica navijača AEK-a.

Nastavlja se i analiza zaplenjenih predmeta na kojima su bili tragovi krvi, ali ni na jednom za sada nema tragova krvi ubijenog mladića.

Policija pokušava da uđe u trag još desetorici Hrvata za koje se veruje da još uvek nisu napustili Grčku i da se kriju na nepoznatoj lokaciji.

naslovi.net