Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je prilikom posete novom stadionu u Leskovcu da će Srbija za šest meseci da izabere „jednog od najboljih provajdera za upravljanje stadionima“.

Vučić je naveo samo održavanje trave na leskovačkom stadionu košta 12.000 do 15.000 evra mesečno, da će to u početku preuzeti Fudbalski savez Srbije (FSS), a potom operater iz inostranstva, prenosi eKapija.

„Mi to ne umemo da radimo, morate stalno praviti koncerte i događaje. Ovde samo trava košta 15.000 evra na mesečnom nivou. Da ne govorimo o struji i svemu ostalom. A sve to se vrati kada imate dobrog operatera. Važno je da se održava sve ovo. Mi smo ranije znali da izgradimo svašta, pa posle 10 godina postane ruina“, rekao je Vučić, i dodao da će deo troškova da se „vrati“ kroz lokale i sadržaje.

„Oni će upravljati sa više objekata, mi ćemo kao država da sklopimo ugovor, deo troškova će se vratiti kroz lokale, a deo kroz sadržaje, koncerte, bioskopske projekcije, to će da rade najbolji ljudi na svetu, ja to ne znam“, rekao je Vučić.

Na pitanje kako beogradska Arena dovodi velika imena i ipak posluje sa gubitkom, Vučić je najavio da se razmišlja da se upravljanje odnosi i na Arenu, jer i oni koji je danas koriste plaćaju minimalne cene.

naslovi.net