Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u Karmelićanskom manastiru.

Vučić se prethodno sastao sa predsednicom Mađarske Katalin Novak, a u popodnevnim satima očekuje ga bilateralni susret sa predsednikom Turske Redzepom Tajipom Erdoganom.

Predsednik Vučić razgovaraće danas i sa srpskim atletičarima koji učestvuju na Svetskom prvenstvu u atletici koje se održava u Budimpešti.

U večernjim satima, sa premijerom Mađarske i ostalim svetskim liderima pratiće ovo sportsko takmičenje, a nakon toga prisustvovaće prijemu povodom 20. avgusta – Dana državnosti Mađarske.

Vučić: Svaki susret sa Orbanom izuzetan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je svaki susret sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, koga smatra prijateljem, izuzetan, ali da današnji ima i posebnu simboliku.

“Danas je veliki mađarski praznik, Sveti Ištvan, čiji su život, poreklo i istorijska uloga u teškim vremenima vladavine, trajno obeležili ove prostore i postavili temelje mađarske suverenosti, kao i regionalnih prilika”, rekao je Vučić, a objavljeno je na Instagramu buducnostsrbijeav, nakon njihovog sastanka u Karmelićanskom manastiru.

Ukazao je da je zato današnji susret poseban, zahvalio Orbanu na velikoj časti i čestitao premijeru i narodu Mađarske praznik.

“Hvala Vam, dragi prijatelju Orban, na ovoj velikoj časti i od srca čestitam Vama i bratskom narodu Mađarske ovaj veliki praznik!”, naveo je Vučić.

Predsednik Srbije se prethodno sastao sa predsednicom Mađarske Katalin Novak, a u popodnevnim satima očekuje ga bilateralni susret sa predsednikom Turske Redzepom Tajipom Erdoganom.

Predsednik Vučić razgovaraće danas i sa srpskim atletičarima koji učestvuju na Svetskom prvenstvu u atletici, koje se održava u Budimpešti. U večernjim satima, sa premijerom Mađarske i ostalim svetskim liderima pratiće ovo sportsko takmičenje, a nakon toga prisustvovaće prijemu povodom 20. avgusta – Dana državnosti Mađarske.

naslovi.net