Danas je u Novom Pazaru na Atletskom stadionu zvanično otvoren najmoderniji atletski tunel u regionu, predstavljajući značajan korak napred za naše sportiste. Ovaj impresivan sportski kompleks, čija kvadratura prelazi 1000 kvadrata, obuhvata sve potrebne sadržaje uključujući svlačionice i trenažni deo od 840 kvadrata. Najimpresivniji deo ovog objekta je staza dugačka 70 metara, presvučena vrhunskom EPDM podlogom tartana, koja će pružiti idealne uslove za atletičare tokom njihovih priprema.

Ovaj tunel neće samo služiti kao mesto za trčanje, već će imati i poseban segment za skok u dalj, kao i prostor opremljen specijalnim elementima i rekvizitima kako bi sportisti mogli imati aekvatne uslove za trenažni proces. Na svečanom otvaranju prisustvovali su visoki zvaničnici kao što su direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Bisevac, predsednica Sportskog saveza Amela Terzić, selektor Zuković, članovi reprezentacije Elzan Bibić i Teodora Sinović, predstavnici Atletskog kluba Novi Pazar i drugi ugledni gosti. Ovaj trenutak predstavlja važan korak ka unapređenju sportske infrastrukture u Srbiji i pružanju optimalnih uslova za pripreme naših sportista, posebno tokom zimskih meseci.

NOVA ATLETSKA STAZA SA VEŠTAČKOM TRAVOM, SPORTSKI HOTEL, SALA ZA OPORAVAK I NOVI BAZEN…

Novopazarski atletski stadion doživljava značajne promene u cilju unapređenja sportskog kompleksa. Postavljena je nova veštačka trava duž postojeće tartan staze, omogućavajući kombinaciju podloga za trkače i dužu stazu koja je neophodna trkačima na duge i srednje pruge. Ova modernizacija posebno će koristiti talentovanim atletičarima kluba, a planira se i dalje ulaganje u sportsku infrastrukturu za bolje uslove treninga. Pored toga, projekat dogradnje sportskog hotela sa ukupno 23 apartmana doprineće napretku sportskog kompleksa, nudeći i prostor za oporavak sportista, koja će biti opremljena specijalizovanim sadržajima za oporavak i rehabilitaciju sportista. Takođe, izgradnja novog otvorenog bazena na platou hotela dodatno će obogatiti ponudu.

Foto: Ustanova za sport Novi Pazar