Zdenko Tomanović, advokat inspektora Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića, koji su razotkrili aferu “Jovanjica”, potvrdio je za N1 da inspektore od sinoć čuvaju pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ).

Ovakva zaštita inspektorima je dodeljena nakon što su odbili da ih obezbeđuje Jedinica za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata (JZO), koja im je bila predložena nakon što su Milenković i Mitić u petak, 1. septembra zatražili fizičku zaštitu zbog novih informacija da im se sprema likvidacija i da je plan za likvidaciju prihvatio jedan narko klan, a imena šefova tog klana dostavili su nadležnim organima.

Obezbeđenje JZO inspektori su odbili zbog toga što je, između ostalog komandant JZO-a Marko Kričak blizak vrhu policije i samom ministru Bratislavu Gasiću.

Inspektori Milenković i Mitić su zaštitu SAJ-a dobili pre svega zahvaljujući podršci dela srpske policije, koji su bili uvereni da je inspektorima u ovom trenutku potrebna takva vrsta „elitne“ zaštite.

Ovim postupkom MUP-a potvrđeno je da su životi inspektora zaista ugroženi, a ne kako su od trenutka njihovih prijava pojedinci spekulisali da to nije tačno, pre svega iz najbližeg okruženja Predraga Koluvije, vlasnika imanja „Jovanjica“ na kom su inspektori otkrili jednu od najvećih plantaža marihuane u Evropi.

N1 saznaje da će u sredu, 6. septembra u sudskom postupku sigurno svedočiti insektor Milan Isakov, dok je vrlo izvesno da se inspektor Milenković neće pojaviti zbog svojih zdravstvenih problema.

Podsetimo, Isakov je zajedno sa Milenkovićem 13. novembra 2019. zbog bahate vožnje zaustavio automobil u kom se nalazio Koluvija, koji se predstavio kao kolega i pokazao službenu legitimaciju za koju je veštačenjem utvrđeno da je lažna.

I ne treba zaboraviti da je Milan Isakov sa još jednim kolegom u oktobru prošle godine bio uhapšen i u pritvoru proveo 30 dana zbog sumnje u zloupotrebu položaja i da su maltretirali dve osobe. Mediji su tad pisali da su vrhu policije i Sektoru unutrašnje kontrole nekoliko nedelja pre njihovog hapšenja stigla obaveštenja da se traže razlozi da se uhapse bar neki pripadnici Četvrtog odeljenja, kojim je tada rukovodio Slobodan Milenković, koji je razotkrio „Jovanjicu“.

naslovi.net