Dana 29.09.2023. godine, predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić otvorio je trodnevni tradicionalni Turnir u malom fudbalu koji se u organizaciji Medžlisa IZ-e Novi Pazar održava u Sportskom centru ND u Selakovcu.

Na Turniru koji se održava u danima mjeseca rebiu-l-evvela učešće je uzelo 26 ekipa novopazarskih džemata, što je rekordan broj do sada, koje će odmeriti svoje snage u međusobnom nadmetanju pod dirigentskom palicom fudbalskog doajena prof. h. Jonuza Džankovića.

Nakon proučenih kur’anskih ajeta, prisutnima se obratio muftija Dudić koji je istakao da ovaj turnir nije samo sportsko takmičenje, već i jačanje međusobnog bratstva između imama i džematlija, kao i promoviranje pozitivnih vrijednosti i zdravog života koje Islamska zajednica gaji u svom misionarskom djelovanju, a zatim je Turnir proglasio otvorenim.

Upsješno održavanje Turnira poželio je i glavni imam dr. Enver ef. Omerović, koji je uz predsjednika Medžlisa Enes ef. Ibrovića i predsjednika Organizacionog odbora Ifet ef. Aličkovića, uložio najviše truda u organizaciji ovog sportskog takmičenja.