PODGORICA – Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović saopštio je danas da je zahvaljujući rukovodstvu Aerodroma Crne Gore, prilikom popisa imovine te državne kompanije, pronađena i evidentirana oprema za koju se sumnja da je ukradena sa Aerodroma Ćilipi, tokom napada na Dubrovnik 1991-1992.

“Oprema sa Ćilipa pronađena i evidentirana – završila u Tužilaštvu. Nakon 30 godina, zahvaljujući rukovodstvu Aerodroma Crne Gore, prilikom popisa imovine ove državne kompanije, pronađena je i evidentirana oprema za koju se sumnja da je ukradena sa Aerodroma Ćilipi, tokom napada na Dubrovnik 1991-1992, najsramnije stranice crnogorske istorije koju je ispisalo tadašnje rukovodstvo”, napisao je Abazović na Fejsbuku.

On je dodao da za razliku od prethodnih Vlada, ova ne beži od prošlosti već se sa njom suočava kako buduće generacije iste greške ne bi ponavljale.

“Vodimo transparetnu politiku, ispravljamo brojne nepravde i učimo važne istorijske lekcije. O svemu ovome danas je obavešteno nadležno tužilaštvo, a Ministarstvo spoljnih poslova će o istom zvaničnim putem upoznati i kolege iz Hrvatske”, naveo je premijer crnogorske vlade u tehničkom mandatu.

Zahvalio je rukovodstvu Aerodroma Crne Gore, na čelu sa predsednikom Odbora direktora Eldinom Dobardžićem, izvršnim direktorom Vladanom Draškovićem i njegovom zameniku Petru Raduloviću, na posvećenom i odgovornom radu.

“Za razliku od prethodnika, ova Vlada Crnu Goru vodi pravim putem”, poručio je Abazović.

indeksonline.rs/Tanjug