BEOGRAD – Napetost i briga povodom izraelsko-palestinskog sukoba se odražavaju širom sveta, uključujući i muslimansku zajednicu u Beogradu.

Današnjeg petka, 13. oktobra 2023. godine, vernici su se okupili u Bajrakli džamiji kako bi zajedno uputili svoje molitve za bezbednost palestinskog naroda.

Ovaj akt solidarnosti dolazi nakon nedavnog intenziviranja konflikta između Izraela i Hamasa, koji je eskalirao u najnoviji izraelsko-palestinski rat.

Ova situacija je izazvala duboku zabrinutost i emotivne reakcije među muslimanima širom sveta, uključujući i muslimane u Beogradu.

Bajrakli džamija je simbol muslimanske zajednice u Beogradu i mesto gde vernici redovno dolaze kako bi se pomolili i zajedno izrazili svoju podršku palestinskom narodu u ovim teškim trenucima.

Molitva petkom, Jumu’ah, ima poseban značaj u muslimanskom svetu, a ovog petka je bila obogaćena sa posebnim nadahnućem i molitvama za mir i bezbednost u Palestini.

Muslimani u Beogradu se nadaju da će njihove molitve i solidarnost doprineti stvaranju mirnog i pravednog rešenja za izraelsko-palestinski sukob, kako bi se okončalo patnje i stradanje oba naroda.

Ovaj događaj u Bajrakli džamiji podseća na važnost zajedništva i podrške u vremenima krize i konflikta, a ukazuje i na globalnu dimenziju ovog sukoba koji duboko dira srca i umove ljudi širom sveta.

Indeksonline.rs