Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) donela je odluku da FK Novi Pazar mora odigrati narednih pet utakmica bez prisustva publike na svom domaćem terenu. Ova odluka usledila je nakon serije incidenata tokom nedavnog meča protiv Partizana, čime je aktivirana uslovna kazna koja je prethodno izrečena posle prekida utakmice sa Vojvodinom, izazvanog bacanjem pirotehnike na teren.

 

Prema informacijama objavljenim na Sportklubu, Komisija je utvrdila da je tokom utakmice sa Partizanom prisustvovalo znatno više od dozvoljenih 150 osoba za mečeve koji se igraju bez prisustva publike. Takođe, istaknuto je da su te osobe vređale i provocirale trenera crno-belih, Igora Duljaja, kao i igrača Bibrasa Natha.

 

U obrazloženju kazne, posebno se naglašava da se Novom Pazaru zamera na “transparentima sa jasnom političkom i verskom konotacijom”. Ovakve poruke na sportskim događajima često izazivaju kontroverze i deluju nepovoljno na atmosferu tokom utakmica.

Odluka Disciplinske komisije FSS predstavlja ozbiljan udarac za FK Novi Pazar, budući da će klub biti lišen podrške svojih vernih navijača na pet narednih domaćih utakmica. Očekuje se da će ova sankcija imati značajan uticaj ne samo na finansijske aspekte kluba, već i na motivaciju igrača tokom narednih izazova.

Indeksonline