BEOGRAD – Prijavljivanje za studentske kartice počinje danas u podne, izjavio je ministar finansija Siniša Mali, posle sastanka sa ministarkom prosvete Slavicom Đukić Dejanović i predstavnicima Banke Poštanska štedionica, Zavoda za izradu novčanica i studentske organizacije SKONUS.

Predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska Štedionica Bojan Kekić najavio je da će ova banka svim studentima koji uzmu karticu uplatiti početnih 500 dinara.

Mali je istakao da je rok za prijavljivanje neograničen i da će studenti imati čitav niz pogodnosti.

“Time želimo da im pokažemo koliko su nam važni, da oni jesu naša budućnost. I na kraju krajeva da im olakšamo život, jer svi koji smo bili studenti znamo koliko izazova imate kada ste student”, rekao je Mali.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović je navela da je ovo jedan od izuzetno značajnih i lepih dana za našu mladu populaciju i da pravo na kartice ima oko 240.000 studenata.

“Ova kartica će za studente državnih i privatnih univerziteta i fakulteta značiti mnogo, jer će kartica biti platna i preko nje će moći da dobiju studentske stipendije i kredite. To se odnosi na one koji će ispuniti određene uslove, a sve ih je više i sada 9.000 studenata dobija stipendije, a 6.000 kredite”, rekla je ona.

Predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionice Bojan Kekić je istakao da banka u ovom slučaju neće naplaćivati mobilno bankarstvo i kao dobar gest, da bi kartica bila aktivna prilikom preuzimanja, najavio da će Poštanska štedionica svakom studentu uplatiti po 500 dinara.

“Ovo je ulaganje u budućnost. Nećemo tražiti da nam studenti vrate novac, neka to vrate državi Srbiji”, rekao je on.

indeksonline.rs/Tanjug