ŠABAC – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su javne finansije Srbije stabilne i naveo da na računu trenutno ima pet milijardi evra, kao i da je udeo javnog duga u BDP-u kod nas manji nego u mnogim evropskim zemljama.

“Kada sam 2014. godine postao premijer učešće javnog duga u BDP-u bilo je 79 odsto, a sada je 51 odsto”, rekao je Vučić prilikom obilaska početka radova na izgradnji brze saobraćajnice Slepčević – Badovinci.

On je rekao da se razmišlja o pokretanju još različitih projekata, a interesovao se i kako teku radovi i pripreme za izgradnju drugih brzih saobraćajnica u Srbiji.

“Krenućemo da radimo put ka Tekerišu”, rekao je Vučić i istakao da će ovaj putni pravac mnogo značiti za svakodnevni život građana iz ovih krajeva.

Poručio je da se putni pravac koji danas obilazi mora završiti na vreme.

Rečeno je da je završeno 90 odsto eksproprijacije zemljišta.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić potpisao je 10.novembra
ugovor za izgradnju brze saobraćajnice Slepčević – Badovinci.

Ova saobraćajnica, dužine 15,3 kilometra, nastavak je brze saobraćajnice od Šapca do Loznice koja se gradi i biće završena do kraja naredne godine.

Tom prilikom je naveo da će se na ovaj način brzim saobraćajnicama povezati dva granična prelaza između Srbije i Bosne i Hercegovine – Šepak i Pavlovića most i dodao da će BiH i Republika Srpska biti još bolje saobraćajno povezane sa Srbijom.

indeksonline.rs/Tanjug