MOSKVA – U gradu Brjansku, na jugozapadu Rusije, dogodila se pucnjava u školi u kojoj je pet osoba povređeno, nakon čega je jedna ranjena učenica podlegla ranama, dok je devojčica koja je izvela napad izvršila samoubistvo, javlja TASS.

“Prema prelimnarnim informacijama, jedna učenica je u školu donela vatreno oružje i ispalila više hitaca, nakon čega je troje ljudi povređeno. Devojčica koja je izvršila napad je počinila samoubistvo”, saopštila je pres službe regionalnog ogranka ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Policija se trenutno nalazi na mestu zločina, dok su operativne službe ranije saopštile da je devojčila bila učenica osmog razreda.

“Zajedno s organima reda razjašnjavamo okolnosti pod kojima je učenica mogla da nabavi i donese oružje u školu. Moje iskreno saučešće roditeljima devojčice koja je poginula od ruke ubice. Ovo je nenadoknadiv gubitak. Porodici poginule devojčice i ranjenim učenicima biće pružena sva neophodna pomoć”, napisao je regionalni guverner Aleksandar Bogomaz na svom Telegram kanalu.

indeksonline.rs/Tanjug