PRIJEPOLJE – Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je danas da će MUP nastaviti da ulaže u bolje uslove rada i opremu svih policijskih službenika koji danonoćno štite živote građana i njihovu imovinu, saopštio je MUP.

Gašić je danas obišao renovirane prostorije Vatrogasno-spasilačkog bataljona Prijepolje i Vatrogasno-spasilačkog odeljenja Požega, kao i pripadnike Policijske uprave u Prijepolju.

Kako je naveo, elementarne nepogode sve su drastičnije zbog klimatskih promena, a u tim situacijama vatrogasci-spasioci uvek su prvi na licu mesta, spremni da se suoče sa svim izazovima kako bi sačuvali ljudske živote.

“Pripadnicima Sektora za vanredne situacije biće uručena nova vozila i nova oprema kako bi bili još bezbedniji i efikasniji prilikom obavljanja zadataka, ali i kako bi i dalje hrabro brinuli o bezbednosti i sigurnosti svih građana”, istakao je Gašić.

MUP podseća da je za samo godinu dana renovirano više od 30 objekata i da su izgrađene i opremljene nove vatrogasne stanice u Trgovištu, Aleksandrovcu i Aleksincu.

Kako je navedeno u saopštenju, u toku je izgradnja objekta sedišta Sektora za vanredne situacije u Beogradu, kao i Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu, Kuli, Negotinu, Velikom Gradištu i Knjaževcu.

Takođe, vozni park Sektora za vanredne situacije biće bogatiji za ukupno 77 novih vatrogasnih vozila na nivou cele Srbije.

indeksonline.rs/Tanjug