PODGORICA – Predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić izjavio je da je, nakon izbora Milorada Markovića za vrhovnog državnog tužioca, dobra prilika da se ponovo pozabavi slučajem ubistva nekadašnjeg ministra odbrane Savezne Republike Jugoslavije Pavla Bulatovića.

“Uzimajući u obzir da je još Anketni odbor Savezne Skupštine utvrdio neke činjenice i iskazao političko raspoloženje da se to ubistvo reši da od tada nije urađeno mnogo, sada je dobra prilika da gospodin Marković tu stvar ponovo otvori. Ima mnogo svedoka, videli smo da čovek koji je bio zajedno sa pokojnim ministrom Bulatovićem nijednom nije saslušan u svojstvu ni svedoka, ni lica koje je možda moglo da da neke bliže informacije”, kazao je Mandić u intervjuu za podgoričku Pobjedu.

Ubistvo ministra Pavla Bulatovića i vlasnika i direktora podgoričkog Dana Duška Jovanovića, dodao je Mandić, ostali su kao težak teret na savesti Crne Gore i pravosuđa i onih u bezbednosnom sektoru koji su, kako je istakao, taj posao trebalo da odrade na kvalitetan način.

Indeksonline/Tanjug