BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se ponosi činjenicom da predstavlja zemlju koja je slobodna i nezavisna i sama donosi odluke i naveo da niko ne može da mu naređuje, ni iz Vašingtona, ni iz Moskve, ni iz Berlina, niti iz bilo kog drugog mesta.

Odgovarajući na pitanje nemačkog novinara o broju Rusa i ruskom uticaju u Srbiji, Vučić je ocenio da je ruski ekonomski uticaj neuporedivo manji nego nemački, a kada je politički uticaj u pitanju, istakao je da ne može da govori o svim akterima, jer na “nekoga možda imaju uticaj, na nekog možda nemaju”.

“Na predsednika Vlade, na predsednika Narodne skupštine, na predsednika Republike, niko, sem građana Srbije, nema nikakav uticaj”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara posle sastanka sa ministrom odbrane Savezne Republike Nemačke Borisom Pistorijusom.

Vučić je naveo da nema mnogo Rusa u Srbiji, ocenio je taj broj na 45 do 50 hiljada i istakao da su ti Rusi uglavnom orijentisani protiv predsednika Rusije Vladimira Putina.

Sa druge strane, kaže Vučić, Ukrajinci koji su u Srbiji su uglavnom ruskogovoreći i mnogo više orijentisani u korist predsednika Putina.

Indeksonline/Tanjug