BUSTO ARZICIJO – Srpski bokseri Sara Ćirković, Dušan Veletić, Sadam Magomedov i Aleksej Šendrik nalaze se na korak od plasmana na Olimpijske igre, a za olimpijske vize će se boriti sutra, saopštio je danas Bokserski savez Srbije.

Najveća mlada srpska zvezda boksa, 19-godišnja Ćirković koja je prošle godine bila juniorski evropski i svetski šampion, a trenutno je evropski prvak za mlađe seniore, blizu je plasmana na Olimpijske igre. Na tom putu do sad su u okviru ovog kvalfikacionog turnira u kategoriji do 54 kg pale su reprezentativka Francuske Roman Mulai, a onda i Karim Šukure iz Nigerije. Protivnica Ćirkovićeve u ponedeljak 11. marta 2024. od 13 časova biće Skarlet Delgado iz Kanade.

U teškoj kategoriji do 92 kg Srbiji se za plasman u Pariz bori Magomedov. Na putu do finala kvalifikacija Sadam je savladao Nemca Tajrona Kofija Amoa i Tajlanđanina Jomkhota Jakaponga, a poslednja prepreka u Bursto Arsiciju za njega biće bivši svetski prvak Emanuel Plea Rejes, Kubanac koji boksuje za Španiju.

Superteškaš Veletić nalazi se takođe na korak od Olimpijske norme. Do sad je nanizao pobede nad Kolumbijcem Kristijanom Salsedom Kodacijom, Jonasom Jazevičijusom iz Litvanije, a onda i Hrvatom Lukom Pratljačićem. Sledi poslednja prepreka u kvalifikacijama, Kamerunac koji se bori pod zastavom Nemačke – Nelvi Tijafak, prvak Evrope iz 2022.

U kategoriji do 63,5 kg Aleksej Šendrik će u duel za olimpijsku vizu aktuelnim šampionom sveta Ruslanom Abdulajevim iz Uzbekistana. Do sad je nanizao tri pobede, savladao je Danila Zamorila iz Ukrajine, Stelijosa Kirsanidisa iz Grčke i šestostrukog šampiona Evrope, Bugarina Radoslava Simeonova Rosenova.

indeksonline.rs/Tanjug