BEOGRAD – Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predsednikom Vlade Bavarske Markusom Zederom, u okviru njegove radne posete Srbiji, počeo je oko 11:30 časova u Palati Srbija.

Prema programu posete, posle tet-a-tet sastanka uslediće sastanak delegacija Srbije i Bavarske.

Za 12:35 časova najavljena je ceremonija uručenja Ordena Republike Srbije na lenti predsedniku Vlade Bavarske, a posle toga predviđene su izjave za medije Vučića i Zedera.

Prethodno je Vučić dočekao Zedera na aerodromu “Nikola Tesla”, a kako je objavljeno na Instagram profilu buducnostsrbijeav, Vučić je istakao da mu je velika čast da ugosti jednog od najuticajnijih ljudi Bavarske i cele Nemačke.

Vučić je naveo da će razgovarati o velikim i zahtevnim projektima koji će snažno pokrenuti Srbiju u narednim godinama, kao i o potencijalima dugoročne saradnje sa Bavarskom, koja po snazi i ekonomskom napretku predstavlja glavni zamajac nemačke privrede i primer razvijenim ekonomijama u mnogim oblastima.

Biće predstavljeni i planovi razvoja Srbije u narednom periodu.

Vučić je posetu Zedera Srbiji najavio sredinom februara prilikom posete 60. Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

Srbija i Bavarska imaju robnu razmenu vrednu oko 1,5 milijardi evra, a izvoz Srbije z Bavarsku je 870,75 miliona evra, podaci su Privredne komore Srbije.

Indeksonline/Tanjug