Drama. Modni trendovi ovog proleća donose mnogo drame, ne samo u koloritu, već i u krojevima, materijalima i teksturama. Za razliku od nekih prethodnih sezona, ove godine, imaćemo malih poteškoća u odabiru samo jednog trenda koji ćemo pratiti, već ćemo se prepustiti našim raspoloženjima i dopustiti da njihov uticaj preovlada u izboru naših novih odevnih komada. Sa zvaničnim početkom proleća, sigurno da će se pojaviti i manji, mikro-trendovi koji se oblikuju iznenada, na licu mesta. Ono što nas očekuje ovog proleća, pored ledeno plave, koja služi kao antidot nijansama crvene, jesu još i nove boje u minimalističkoj modi, dramatični mantili i prozirni materijali, za sve one sanjare i nepopravljive romantike. Ovo su samo mali naglasci, pročitajte još nekoliko zanimljivih trendova koji kucaju na naša vrata.

Čista moda: Divne bele haljine

Bele haljine napravljene od prijatnih viskoznih i svilenih materijala uz malo teksture od beloveza, nisu ništa novo kada su prolećni trendovi u pitanju. Međutim, ove godine, bele, lepršave i svilenkaste haljine imaju malo više karaktera. Oštriji pamuk, XXL kaiševi i masivna obuća, imaju za cilj da daju novu ličnost jednostavnosti. Lepršavost sa dodirima visoke mode.

Drama je svuda, čak i među mantilima

Dosta dugo su prolećni mantili bili dosadni i monotoni komadi koji su imali samo jednu upotrebu, a to je da smire vašu odevnu kombinaciju. Ove godine, mir nije opcija. S druge strane, da li uopšte razgovaramo o proleću, ako ne razgovaramo o mantilima? Dizajneri su opet bili inspirisani ovim vanvremenskim komadom i igrali se kako sa stilizovanjem tako i sa načinom na koji prate vašu siluetu. Brendovi poput Saint Laurent-a i Ferragamo oblikovali su mantile sa dramatičnim detaljima koji po maniru podsećaju na onaj koji je nosio Šerlok Holms. Pored toga, inovativnost u krojevima je nešto što odlikuje prolećnu sezonu 2024. godine. Ova tendencija nije zaobišla ni krojeve mantila. Dodaci u vidu šala koji obavijaju vrat i grudi poput oklopa, ili čak, visoko kopčanje koje je predstavila Bottega Veneta.

Mantili su već sezonama obeležje brenda Terranova style, čiji se modeli odlikuju vanmremenskim krojevima, nosivošću i kvalitetom. Stoga, posedovati neki od mantila ovog brenda, garantovano će vas služiti nekoliko sezona.

Obojeni minimalizam

Bilo je krajnje vreme da se unese malo dinamike u minimalistički stil. Baš poput nekog slikarskog pravca, dizajneri su se ove godine fokusirali na organizaciju boja u blokove. Dok su se jedni usredsredili na stilizovnje komada kako bi što lakše organizovali odabir nijansi, drugi su se opredelili za spajanje boja suprotnih na paleti, radi dinamičnog efekta. Ukoliko želite da se poigrate minimalističkim komadima, ove sezone, probajte da spojite klasik komade brendova poput Sinsay-a čija će paleta boja i jednostavni krojevi uneti malo dinamike u vaše gardarobere. Teorija boja i suprotne nijanse sa točka boja će sigurno podići vaše raspoloženje i učiniti ovo proleće razigranijim.

Malo hladnoće u ranom proleću, hladno plava

Nakon čisto bele, dolazi nam hladno plava, koja služi kao ukras i lagani izlaz iz vaše zone komfora. Ove sezone, ledeno plava boja obeležiće sve odevne komade, od prozirnih bluza, kožnih mantila i komplet odela. Prednost ove nijanse plave boje jeste upravo njeno jednostavno kombinovanje. Ukoliko želite da vaša kombinacija odiše oštrinom, odaberite crnu osnovu. Dok, s druge strane, ukoliko želite da vašoj kombinaciji date notu sofisticiranosti, nežno bež je pravi odabir. Naravno, da postoji nešto i za one hrabre. Kombinovanje ove nijanse plave sa odvažnom crvenom, napraviće svojevrstan “statement” i učiniti vaše prisustvo primećenim. Možda i najbolja odlika ove nijanse jeste njena dostupnost. Brendovi kao LC Waikiki godinama polažu na ovu nijansu i njeno kombinovanje. Ne ustručavajte se da se odvažite ovog proleća.

Til i nebeski oblici

Til, šifon i mreža dobijaju nebeski oblik ove prolećne sezone. Delikatan i prozračan izgled uneće sanjarsku notu u svaku vašu kombinaciju. Bluze koje podsećaju na šećernu vunu u mirnim nijansama, pružiće vam osećaj lagodnosti i gracioznosti. Ono što karakteriše ovakve modele i materijale jeste njihova univerzalnost. Lagani materijali učiniće da vaš izgled podseća na oblake i lagodnost.

Proleće je idealno vreme da unesete malo boje i živosti u vaš garderober. Baš kao što se budi priroda, tako se budi i nova energija. Ne propustite ovo proleće da makar na momenat izađete iz svoje zone komfora. Makar, kada je moda u pitanju.