RIM – Italijanska policija razbila je kriminalnu mrežu koja se bavila trgovinom ljudi i koja je, koristeći luksuzne automobile, krijumčarila kineske migranate u Italiju.

Nakon dolaska u Italiju, migrantima su oduzimani pasoši i tretirani su kao robovi.

“Krijumčari su migrante predstavljali kao azijske građane, skupoceno obučene, sa malo prtljaga, koji putuju skupim automobilima, a prevozili su ih kineski državljani koji su godinama živeli u Italiji i govorili italijanski jezik”, navela je policija u saopštenju, prenosi Gardijan.

Policija je uhapsila devet navodnih članova kriminalne mreže i identifikovala 77 migranata bez dokumenata, od kojih su mnogi žene i maloletnici od 15 do 18 godina.

Slučaj je zapao za oko policiji nakon što je jedan kineski državljanin tokom rutinske carinske kontrole zaustavljen na granici između Italije i Slovenije.

Otkriveno je da prevozi četiri Kineza bez dokumenata.

Istraga je otkrila da postoji kontinuirani priliv neregularnih kineskih državljana koji su, u malim grupama, stizali u zemlje poput Srbije u koju su ušli bez viza, navedeno je.

“Odatle (iz Srbije) su automobilima stizali preko Bosne, Hrvatske i Slovenije, do italijanske državne granice”, navodi se.

Krijumčareni migranti dovozili bi se u kuću u blizini Venecije, gde su ostali jedan ili dva dana pre nego što su ih odvodili u druge delove Italije ili druge zemlje EU, poput Francuske i Španije.

indeksonline.rs/Tanjug