Fudbalski savez Srbije raskinuće ugovor sa Draganom Stojkovićem! Pod kojim uslovima će doći do razlaza – da li sporazumno, ili smenom, zasad je neizvesno, ali, nedavno potpisani ugovor biće raskinut.

Neuspeh na Evropskom prvenstvu i povratak kući posle grupne faze takmičenja koštaće Stojkovića selektorske funkcije uprkos činjenici da se Srbija na terenu generalno nije obrukala u Nemačkoj iako je dala samo jedan gol i osvojila po bod protiv Slovenije i Danske…

Generalni utisak upotpunjen selektorovim lutanjima prilikom sastavljanja tima i javnim istupima kapitena Dušana Tadića – nezadovoljnog minutažom na terenu, definitivno pokvaren „nulom“ s Dancima doprineo je da se Piksijeva funkcija više ne dovodi u pitanje i da je jedina dilema da li će podneti ostavku ili će dobiti otkaz uprkos čvrstom ugovoru koji ga štiti.

Plata Dragana Stojkovića od 100.000 evra mesečno dodatni je trn u oku fudbalske javnosti. Piksi je na ime premija za plasman na EURO 2024 zaradio 1,298.000 evra.

Iako se Srbija rezultatima nije proslavila u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo – dva puta smo izgubili od Mađarske i dva puta igrali nerešeno sa Bugarskom, odlazak u Nemačku predstavljao je izazov za sve.

To je bio i lajtmotiv za sklapanje novog ugovora u kojem postoji i stavka da će u slučaju da ga smeni – Fudbalski savez Srbije morati Stojkoviću da plati 10 narednih plata što je još milion evra.

Žurnal.rs